2015. június 15., hétfő

Természetes vagy afeletti?


Néhányszor már esett szó (és még lesz is) a Tyndall jelenségről. Tudjuk miért és hogy alakul ki, meg azt is, hogy kegyetlenül szép tud lenni.
Ez a természetes ugye, deee, mi van, ha más is közbe szól? Vagy egyáltalán létezhet ilyen?
Ki-ki döntse el maga.
Történt vala, hogy kedves ismerős, mikor meglátta a jelenségről készített fotókat, ő így fogalmazott: ”Csibu, azt ugye tudod, hogy ahányszor ilyet látsz, egy újabb reménnyel teli pillanat előtt állsz? Mert ezek a remény sugarai. Ha közben gondolsz valamire, vagy valakire, akkor az hamarosan beteljesül neked, vagy neki.”
Külön kihangsúlyozta: ”Csak jóra gondolhatsz!” Mernék rosszra, mi? :D Na, tényleg, szó se róla, szépen hangzik, aranyos... Tán igaz is? Ezt a fotót 17:52 perckor készítettem. Egyértelmű, akkor láttam meg. Eszembe jutott egy számomra igen fontos személy. Meg egy kívánság is a részére. Hmm, szerintem ha erősen hiszünk valamiben, akkor az működik. Tuti.
Szóval drága Fontos Ember, fogadd e fotót sok szeretettel! :)
1/2000 s, F7.1, 30.0 mm, AI servo AF, ISO 200
Tamron 28-75

Ma ér véget a nyár(?)


Előrejelzések szerint ma hidegfront érkezett. Látni, olvasni, érezni... Utóbbit nagyon nem bírom, mert a ”torony” ilyenkor ketté akar hasadni. Hihetetlen fejfájás lesz úrrá rajtam ilyen időben. Egyik nap megsül az ember, másnap azt se tudja mit vegyen fel.
Egy biztos, fotózni remek téma adódik ilyenkor. Hatalmas, felfelé törekvő gomolyfelhők, melyek szintén megunhatatlan témát szolgáltatnak részemről ;)
1/1270 s, F10, 71.0 mm, Manual focus, ISO 200
Tamron 28-70
1/800 s, F7.1, 30.0 mm, Manual focus, ISO 100
Tamron 28-70